Kontakt

Najnowsze wpisy

  • Witaj, świecie!
  • Child Lorem ipsum dolor
  • Lorem ipsum dolor sit amet
  • Child Lorem ipsum dolor
  • Widgets

Najnowsze komentarze

  1. Komentator WordPress - Witaj, świecie!

Głodna Małpa Pizza - Ciasto przygotowywane jest według tradycyjnej, włoskiej receptury, z zachowaniem odpowiedniej hydratacji i niewielkiej ilości drożdży. Przechodzi proces zimnej fermentacji powyżej doby. Kulki formowane są w taki sposób, aby wypchnąć pęcherzyki powietrza ze środka w kierunku brzegów. Dzięki temu zabiegowi uzyskujemy cienką pizzę z puszystymi rantami z efektem tak zwanego leopardingu, czyli czarnych „tygrysich” kropek. Następnie wypiekana jest tylko przez 90 sekund w temperaturze około 480◦C. Wszystkie te czynniki powodują, że ta pizza jest lekkostrawna. Do tego dodajemy najwyższej jakości włoskie składniki. Mniam!

Strona zaprojektowana przez Umukoro Webdesign